26 Şubat 2014 Çarşamba

9





Kaç arkadaşı olmalı insanın diye düşündü Nora, kaç dost kaç sevgili.. Saymaya yarayan parmakların bu soru pek hoşuna gitmedi. "Nitelik olmalı ilişkilerde" dedi, niceliğin nicesinde bulamadığı "samimiyet de olmalı elbette " diye devam etti. Samimi olmak adına yakınlaşan ruhların görünmezlikleri son bulduğu anda  çekilen çizgiler vardı, koyulan mesafeler .. Ölesiye kıskançlık vardı bazen görmezden gelinemeyen , iyi niyetlerin sepetine sızmış sivri diller..Kucaklaşmalarda sarılan yaralı kalpler kırık hayaller vardı , o sarılışların hatrına göz yumuşlar .. Senin yerinde olmak istemezdimlerin gölgesinde sen olmaya özenişler vardı ,senin bile sen olmadığın hikayelerde..

Kaç dostu olmalı sorusunun hazır cevaplığı akıyordu yaşamının önünden  gümbür gümbür .. Dostlar, 1 iken 1000 hissetirir  hem kendini hem seni sana .."1 başımayım"lığının duygusunu nasıl olur diye hayal ettirir yalnızca,yaşamana izin vermez; 1 iken 1000 olursun işte.. Dost da 1 kişidir bazen,  1000 dostun varmış gibi hissettirir varlığı öyle bir zenginlik katar ki anına, dünyanın en tepesindesin ve senin için dönüyor zannedersin gezegenler.. Matematik böyle görecelilik kazanır işte..

Sevgili?.. Sevgili .. kimin yatı  kimin arabasıdır sevgilisi, kiminin dokunduğu kiminin özlediğidir, kiminin yavrusu kiminin Alman kurdudur..Onu tek dinleyen " kasımpatısı "ya da  doyamadığı İstanbul manzarasıdır sevgilisi..Belki hepsidir, belki hiç biri.. Bam teline basandır belki , belki de dilinden düşmeyen bir şarkı..

Beni ne kadar seviyorsun göster bakalıma kolları yetmeyen ufaklığın çabası gibi bazı şeylerin doğru cevapları..

Senin için 8, benim için 9 ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder